De goede doelenactie van de middelbare school het Hooghuis, locatie stadion heeft dit jaar een mooi bedrag opgeleverd voor de Voedselbank voor Oss en Omgeving: maar liefst 1.050  euro.
,,Eerdere jaren hebben onze leerlingen zich ingezet voor doelen in het verre buitenland.
Natuurlijk ook mooi en noodzakelijk. Maar nadat we vorig jaar in contact zijn gekomen
 voor met de Voedselbank, hebben we gekozen voor een goed doel letterlijk dicht bij huis”, aldus teamleider onderbouw  Marcel Thomassen.

In het kader van het project Globaland moesten de leerlingen van brugklassen een microkredietactie opzetten. Ze kregen per groepje 10 euro en moesten dat bedrag zien te vermeerderen. Op een markt in school werden allerlei acties gehouden voor ouders, grootouders en andere bekenden. De leerlingen verkochten tosti’s, hielden een bingo of verkochten beschilderde stenen.
Het best kwam het groepje dat van appels veel verschillende hapjes en drankjes had gemaakt. Zo verkochten Daan van Bergen, Bjorn Hermans, Defne Yildiz, Emma van den Bosch en Danique van Leth appelcakejes, appel thee, appelflappen en nog meer gerechten gebaseerd op appels. ,,We hadden ook een goede sponsor”, verklapt Emma. De buurman van Daan blijkt een groenteman te zijn. Arjan van Bakel gaf dit groepje prachtige appels om te verwerken.

En dat leverde het groepje toch mooi, 104,84 euro op. Bijna tien procent van het totaal bedrag. ,,Het was leuk om te doen”, zeggen de leerlingen in koor. Het vijftal mocht de cheque met het bedrag aan vertegenwoordigers van de Voedselbank overhandigen en mogen met hun klas een bezoek gaan brengen aan de Voedselbank.

,,Ik verwacht dat dat bezoek net zo inspirerend zal zijn als onze contact met de voedselbank“, zegt Thomassen. Het directieteam en vakgroepen van de locatie Stadion vergadert acht keer per jaar buiten de deuren van de school. ,,Zo houden we contact met de samenleving. Naast de Voedselbank zijn we te gast geweest bij Landerij Van Tosse en enkele bedrijven.“ De Voedselbank juicht deze contacten toe, stelt bestuurslid Henk Snijders. ,,We willen dat de Voedselbank een onderdeel is van de Osse samenleving. En bovendien zit er aan het contact met middelbare scholen ook nog een educatief tintje. We hopen dat de leerlingen gaan inzien dat ze goed met hun geld omgaan en niet in een positie terecht komen dat ze later client van ons worden. En als de onverhoopt toch in een moeilijke situatie belanden, dat ze dan weten dat we er zijn  en zich er niet voor hoeven te schamen een beroep op de Voedselbank te doen.“ Het kan namelijk iedereen overkomen, stelt Snijders. En voor nu is hij blij met de opbrengst van de actie. ,,Fijn dat de appel niet zo ver van de boom is gevallen.“