Collega’s brengen proeflespakketten rond

Op 10 februari stonden de laatste reeks proeflessen gepland op onze school. Door de lockdown konden die echter helaas niet doorgaan. Erg jammer, want het is juist belangrijk dat leerlingen de sfeer van de school kunnen proeven om een goede keuze te maken. Gelukkig bedachten we een leuk alternatief!

Ondanks dat lessen in de school niet door konden gaan, kunnen deze leerlingen toch “proeven” aan wat onze school te bieden heeft. Er is voor iedere leerling een proeflespakket gemaakt, zodat de leerling  thuis aan de slag kan. Met behulp van video’s kunnen de leerlingen op deze manier kennismaken met verschillende vakken die op Stadion gegeven worden.

Talententijd – ‘jouw talent is ons startpunt’
Ook mochten leerlingen een talent van hun keuze opgeven, want Talententijd is kenmerkend voor Stadion. Voor ieder talent is er een andere opdracht. Zo hebben de leerlingen die voor het Talent Natuur hebben gekozen als proefpakket een uilenbal ontvangen die zij thuis kunnen ontleden. Leerlingen die voor het Talent Wetenschap en Techniek hebben gekozen hebben volop materialen ontvangen om zelf een knikkerbaan te maken.

Collega’s brachten de pakketten rond – ‘kijk om je heen’
Persoonlijk contact en goede begeleiding is een belangrijk uitgangspunt op Stadion. Om dit persoonlijk contact ook met de mogelijk toekomstige leerlingen te hebben, zijn  alle proeflespakketten door collega’s van Stadion persoonlijk rondgebracht. Zo konden er meteen wat vragen gesteld worden als die er nog waren. We hadden de leerlingen natuurlijk veel liever op school ontvangen, maar we hopen dat we de leerlingen toch ook een ‘Stadiongevoel’ hebben kunnen geven.