Creativiteit & Design

Hier wordt 6 uur per week ‘Kunstvakken-2 beeldend’ gegeven. Dit is een volwaardig theorievak met een centraal examen. Met 4 uur per week bestaat dit vak voor een groot gedeelte uit praktijklessen.

Leerlingen met deze verdieping kiezen vaak vervolgopleidingen in de kunst- of vormgevingssector. Denk aan grafische vormgeving, industrieel design of multimedia-opleidingen. Je kunt met dit programma ook naar alle mbo-vervolgopleidingen in de  sectoren economie, zorg en welzijn en groen en natuurlijk naar de havo.

Veel praktijkuren worden in gebouw West van Hooghuisschool ZuidWest gegeven.

De + van aansluiten op oriëntatie en passie

Als je een passie hebt voor creativiteit, sport of theater hebt dan biedt het Stadion als één van de weinige scholen in Nederland de mogelijkheid leerlingen een verdieping in deze richting te  doen. We hebben namelijk drie vakkenpakketten waarin je extra praktijk gaat doen. Je kiest dan voor een theorie-programma met zes vakken, de oriëntatie met het vak D&P en voor 6 uur per week een gecombineerd theorie-praktijkvak in de richting van jouw passie.